Topakustik in the News

The Museum of Modern Art in NYC recently finished a major renovation designed by Diller, Scofidio, Renfro Architects. For this project Topakustik took Miller Blaker's Bird's eye maple panels and turned them into Acoustical panels that were so effective that CBS news was able to set up this interview with Elizabeth Diller in the stairwell which would normally be much too boomy and loud to record effectively.

See the CBS News highlight video here: Watch Video

In Bloomberg's London Headquarters, the main entrance, aptly named "The Vortex", has 6,000 unique micro Topakustik panels. These long red oak panels are able to bend slightly in two directions to create the vortex shape while still producing a quiet entryway. This Foster + Partners designed space was short listed in 2018 for a UK Wood Award.  

Read more here: Wood Awards

The Red Dot Design Award was presented to Topakustik for it's Micro Panel in 2018. The Award has its origins in 1955 and determines the best products in terms of design each year. In 2018, over 6,300 products from 59 nations were submitted! A jury of 40 made their selections according to the criteria: innovation, functionality, formal quality, ergonomics and longevity. The jury said the Micro panel "... stands out due to its innovative use of technology and its versatility".

See the certificate with jury comments here: Red Dot Award

The Novartis Biomedical Research US Headquarters in Cambridge, MA designed by Maya Lin Studios and Toshiko Mori Architects used Topakustik in the Atrium and Auditorium to create a beautiful space that sings with wood. This space was the recepient of the 2017 AWI Award of Excellence.

Read more here: AWI Award

In the Bigelow Chapel at Mount Auburn Cemetary, William Rawn Associates used Topakustik's anigre veneered micro panels to create a quite space for the viewing room where families and friends can say a last goodbye to their loved ones. You can read more about this beautiful project in the Architectural Record article link below.

Read more here: Architectural Record Article